Hei yliopisto-opiskelija, alumni tai henkilökunnan jäsen!

Yliopistomme tutkivat ilmastonmuutosta, mutta sijoittavat samaan aikaan varallisuuttaan fossiilisia polttoaineita tuottaviin yhtiöihin. Tämä ei vastaa akateemisia periaatteita. On aika vaatia sijoitusvarallisuuden siirtämistä kestävämpään liiketoimintaan!

Järjestämme Rahat pois fossiilisista -kampanjan uusien illan torstaina 15.5.klo 18 Kupolissa Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5 B 7. krs.). Tule mukaan!

Yliopistomme sijoittavat varojaan maailman suurimpiin öljy-, kaasu-, ja hiiliyhtiöihin. Kampanjan tavoitteena on saada yliopistot vetämään sijoituksensa pois näistä yhtiöistä. Jopa 80 prosenttia tunnetuista fossiilisten polttoaineiden varannoista on jätettävä hyödyntämättä, jos ilmaston lämpeneminen halutaan pitää kurissa. Fossiiliyhtiöihin sijoittaminen ei ole eettistä tai kestävää.

Keräämme porukkaa toteuttamaan kampanjaa Helsingin yliopistolla ja Aalto-yliopistolla. Uusien illassa pääset kuulemaan mistä on kyse, ja suunnittelemaan kampanjaa yhdessä muiden hyvien tyyppien kanssa. Illan kieli on englanti.
Kampanjaan osallistuakseen ei tarvitse olla ilmastonmuutoksen saati sijoittamisen asiantuntija, innostus aiheeseen riittää! Koulutamme kaikille kiinnostuneille tarvittavat tiedot ilmastonmuutoksesta ja Rahat pois fossiilisista -kampanjasta. Rahat pois fossiilisista -kampanja on osa globaalia opiskelijalähtöistä Fossil Free –kampanjaa, joka on käynnissä sadoissa yliopistoissa ympäri maailmaa. Mukana ovat esimerkiksi Harvard, MIT, Yale, Cambridge ja Oxford.

Lisätietoa kampanjasta Suomessa: http://tinyurl.com/rahatpoisfossiilisista

Globaali Fossil Free -kampanja: http://gofossilfree.org/

Ystävällisin terveisin,

Saku – [email protected]