350 Suomi on osa globaalia opiskelijalähtöistä kansalaisliikettä 350.org, joka edistää konkreettisia tieteeseen ja oikeudenmukaisuuteen perustuvia ratkaisuja ilmastonmuutokseen yhteisötasolla, sekä pyrkii aktivoimaan nuoria vaikuttamaan heidän tärkeiksi katsomiinsa asioihin. Yhdessä verkosto järjestää tuhansia tapahtumia, mielenosoituksia ja verkkokampanjoita 188 maassa ympäri maailmaa. Löydät 350 Suomi ry:n säännöt täältä ja henkilörekisteri- ja tietoturvaselosteet täältä.

Luku 350 tarkoittaa ilmaston tasapainon kannalta turvallista hiilidioksidin määrää ilmakehässä. Tutkijoiden mukaan ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on laskettava nykyisestä noin 400 miljoonasosasta 350 miljoonasosaan, jos haluamme estää katastrofaalisen ilmastonmuutoksen. 350 symboloi sitä, mihin suuntaan yhteiskunnan on mentävä. Siksi liike on nimetty tämän numeron mukaan.

Kampanjoimme Suomessa sen puolesta, että yliopistot, kunnat ja sijoitusyhtiöt eivät tukisi investointeja fossiilisiin polttoaineisiin. Vähintään kaksi kolmasosaa tunnetuista fossiilisten polttoaineiden varannoista on jätettävä maahan, joten haluamme, että sijoittajat ottavat rahansa pois hiilestä, öljystä ja kaasusta. Se on meidän kaikkien etu. Lue lisää Rahat pois fossiilisista -kampanjasta.

Toinen kampanjamme, Power Shift Suomi, tähtää Suomen ilmastoliikkeen vahvistamiseen. Tarvitsemme vahvan kansanliikkeen, jotta voimme vaatia päättäjiltä parempaa ilmastopolitiikkaa. Power Shift on järjestetty Suomessa nyt viisi kertaa: 2014-15 Espoossa, 2016 Forssassa, 2017 Helsingissä ja 2019 Turussa.

Haluamme vaikuttaa uudella tavalla: globaalisti, samaan aikaan kaikkialla ja hyödyntämällä verkkotyökaluja toiminnan organisoimiseksi netissä ja sen ulkopuolella. Maailmanlaajuinen ruohonjuuritason liike luo päättäjille tarpeeksi painetta ottaa käyttöön tieteen ja oikeudenmukaisuuden vaatimat ratkaisut ilmastokriisiin. Näin varmistamme paremman tulevaisuuden meille kaikille ja tuleville sukupolville.