Power Shift on maailmanlaajuinen ilmiö. Global Power Shift -kampanja on nostanut ilmastoliikkeen aivan uudelle tasolle ja inspiroinut uutta ilmastotoimintaa Vietnamista Yhdysvaltoihin, Keniasta Intiaan ja Ukrainasta Ruotsiin ja nyt myös Suomeen.

Kesällä 2013 yli 500 nuorta ilmastotoimijaa 135 maasta kokoontui Istanbuliin Turkkiin Global Power Shift -tapahtumaan. Osallistujat kouluttautuivat ruohonjuuritason ilmastotoiminnan järjestämisessä ja verkostoituivat muiden nuorten ilmastojohtajien kanssa ympäri maailmaa.

Nyt osallistujat ovat levittäytyneet ympäri maailmaa viemään globaalin ilmastoliikkeen viestiä paikallistasolle järjestäen alueellisia kokoontumisia, mielenosoituksia ja kampanjoita ilmastokriisin torjumiseksi. Tuhansia ihmisiä on liittynyt mukaan rakentamaan luovaa ja rohkeaa ilmastoliikettä omalla alueellaan. He torjuvat likaista energiaa ja fossiilisia polttoaineita ja vaativat puhdasta, uusiutuvaa energiaa. He kiinnittävät huomiota ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja vaativat päättäjiltä toimia. He tekevät tehokkaita ja koordinoituja kampanjoita vahvojen kumppaneiden kanssa. Tästä Power Shiftissa on kysymys.

Eri maiden suunnitelmiin voi tutustua esimerkiksi tämän hienon infokuvan tai tämän aikajanan avulla! Tutustu Global Power Shift -kampanjaan: www.globalpowershift.org

SJM8023-64