FINLAND_ff-logo-square-orangeLyhyen aikavälin voiton tavoittelu ympäristön ja ilmaston kustannuksella ei ole kestävää liiketoimintaa. Kestämättömän liiketoiminnan harjoittaminen ei ole myöskään osakkeenomistajan edun mukaista. Yliopistojen tulisi korkeimman tiedon lähteinä siirtää sijoitusvarallisuutensa pois fossiilisia polttoaineita tuottavien yhtiöiden osakkeista, sekä niihin epäsuorasti sijoittavista rahastoista ja muista sijoitusinstrumenteista.

Haastamme suomalaiset koulutukselliset ja uskonnolliset instituutiot, kaupungit ja eläkerahastot siirtämään sijoitusvarallisuutensa fossiilisista polttoaineista kestävään liiketoimintaan. Yhteistä hyvää tuottavina instituutioina niiden tulisi johtaa muutosta kohti hiilivapaata yhteiskuntaa. Suursijoittajien, kuten eläkerahastojen on kannettava varallisuuden mukanaan tuoma vastuu ja luovuttava sijoituksista fossiilisia polttoaineita tuottaviin yhtiöihin.

Insituutioiden on jäädytettävä kaikki sijoitukset fossiilisia polttoaineita tuottaviin yhtiöihin ja luopua nykyisestä omistuksesta viiden vuoden kuluessa. Hiilidioksidibudjetiltaan maailman 200 suurinta fossiilisia polttoaineita tuottavaa julkista yhtiötä pitävät halussaan suurta osaa maailman hiili-, kaasu- ja öljyvarannoista. Puhtaan ilmastomatematiikan perusteella nämä yhtiöt ovat yliarvostettuja sijoituskohteita. Juuri näiden yhtiöiden omistamisesta instituutioiden tulisi luopua.

Järjestämme Do The Math -dokumenttielokuvakiertueen suurimmissa yliopistokaupungeissa ja tavoitteenamme on käynnistää useita kampanjoita ympäri Suomen.

Rahat pois fossiilisista. Se on oikein. Levitä viestiä ja liity mukaan! Seuraa kampanjaa Facebookissa tai Twitterissa tagilla #rahatpoisfossiilisista. Löydät lisätietoa kampanjasta Usein kysytyt kysymykset -sivulta (FAQ). Voit myös ottaa yhteyttä meihin: [email protected], ja yliopistokampanjoiden yhteystiedot löydät täältä. Käynnistä oma kampanjasi lisäämällä se kansainväliselle Fossil Free -kampanjasivustolle alla olevasta linkistä.

START A CAMPAIGN TO DIVEST FROM FOSSIL FUELS NOW!

Löydät kaikki käynnissä olevat Fossil Free -kampanjat kätevästi maailmankartalle sijoitettuna Fossil Free -kampanjasivuston etusivulta.

FOSSIL FREE CAMPAIGNS

Pääset katsomaan Suomen Fossil Free -kampanjoiden vetoomuksia tältä FOSSIL FREE FINLAND -vetoomussivulta tai suoraan alla olevista linkeistä.

University of Helsinki: Go Fossil Free!

University of Oulu: Go Fossil Free!

University of Eastern Finland: Go Fossil Free! 

University of Turku: Go Fossil Free!