Power Shift Suomi -ilmastotapahtuma kokoaa tänä viikonloppuna yhteen yli 100 ilmastonmuutoksesta huolestunutta ja kampanjoinnista kiinnostunutta ihmistä ympäri Suomen. Tapahtuma järjestetään 25.-27.9. Aalto-yliopiston Design Factorylla Espoon Otaniemessä.

“Power Shiftissä rakennetaan entistä vahvempaa suomalaista ilmastoliikettä”, kertoo tapahtuman koordinaattori Mira Kajo. Power Shift Suomi on tapahtuma kaikille, joiden mielestä ilmastonmuutos on otettava vakavasti ja on aika siirtyä kestävään yhteiskuntaan.

“Kansalaisyhteiskunnan rooli on myös tärkeä, kun Pariisin ilmastoneuvottelut eivät onnistuessaankaan ratkaise kaikkea. Poliittinen muutos tapahtuu, kun sitä vaaditaan”, korostaa Power Shiftin ohjelmavastaava Jenni Heikkinen.

Power Shiftin ohjelmassa puhujina ovat muun muassa EU:n komission
ilmastoasioiden pääneuvottelija Elina Bardram, kaupunkipoliitikko Kaarin Taipale, kansanedustaja Hanna Halmeenpää ja “Häiriköt – Kulttuurihäirinnän aakkoset” -kirjan tekijä Jari Tamminen. Sunnuntain paneelikeskustelun vetäjänä toimii ympäristöaktivisti Mai Kivelä.(Katso ohjelmasta lisää täältä.) Lauantai-iltana on vuorossa myös eri järjestöjen kesken yhteistyössä järjestettävä ilmastotoimintapäivän tempaus Helsingin Teurastamolla.

Power Shift Suomea järjestää 350 Suomi ry. 350 Suomi on osa globaalia opiskelijalähtöistä kansalaisliikettä (350.org), joka edistää konkreettisia tieteeseen ja oikeudenmukaisuuteen perustuvia ratkaisuja ilmastonmuutokseen yhteisötasolla, sekä pyrkii aktivoimaan nuoria vaikuttamaan heidän tärkeiksi katsomiinsa asioihin.

Lisätietoja:

Power Shift -koordinaattori Mira Kajo [email protected] p. 0405108761
Ohjelmavastaava Jenni Heikkinen [email protected] p. 0503030511

www.powershiftsuomi.org
https://www.facebook.com/powershiftsuomi

Lisätietoa 350 Suomesta:
www.350suomi.org
www.facebook.com/350suomi
Twitter: @350suomi