Ende Gelande tot hier en niet verder?

EG_Plakat2017_12017 is opnieuw een cruciaal jaar van gedurfde escalatie, naar minder investeringen in fossiele brandstoffen, meer klimaatgerechtigheid en meer wereldwijde solidariteit. Neem (opnieuw) deel aan de inspirerende massale actie van burgerlijke ongehoorzaamheid in het Duitse Rijngebied. 

Van 24 tot 28 augustus worden er acties en kampen in de regio georganiseerd.  Voor meer info kan je hier de mobilisatievideo bekijken https://vimeo.com/222334257 of hier de site bezoeken: https://www.ende-gelaende.org/en/draw-red-lines-against-climate-change/ 

 

Onze boodschap vandaag is – opnieuw – : Genoeg! Of het nu RWE is of een ander bedrijf, fossiele brandstoffen behoren tot de geschiedenis! Ende Gelände is een openlijke en aangekondigde massa-actie van burgerlijke ongehoorzaamheid die verschillende niveaus van deelname toelaat (blokkade van infrastructuren, manifestaties, communicatie, helpen in de keuken, enzovoort).

Het is dus een open actie voor iedereen (of je nu ervaring hebt met burgerlijke ongehoorzaamheid of niet) binnen een goed doordacht kader, met een duidelijke actieconsensus. Deze consensus of actie-overeenkomst is goedgekeurd door alle deelnemende en ondersteunende partijen.

STAPPENPLAN ENDE GELANDE

1/ Ik volg een actietraining om meer te weten te komen en/of me voor te bereiden:

Er is nog een franstalige training op 13/8, vanaf 11u tot 19u. Loactie: avenue Ernest Cambier 2bis, Bruxelles.. Inschrijvingen voor die training verlopen via hier: https://framaforms.org/inscription-a-la-formation-en-desobeissance-civile-pour-ende-gelande-2017-1499858287  Er zijn ook meerdere franstalige infosessies, info daarover vind je hier: https://www.facebook.com/EndeGelandeBelgium/

2/ Ik ga mee op de bus

De JOC organiseert een bus naar daar. Die vertrekt 24/8 om 17u30 in Brussel en is maandag 28/8 om 17u terug in Brussel. Inschrijven kan hier: www.joc.be/en-route-vers-ende-gelande/

3/ Ik ben enthousiast maar kan niet naar Duitsland

De klimaatverandering wacht niet. Trek deze zomer samen met ons een rode lijn!

Waarom een actie van burgerlijke ongehoorzaamheid?
De voorgaande energietransities hebben plaatsgevonden tijdens periodes van 50 jaar, in een context van groei. We beschikken niet over die tijd en we weten nu dat een oneindige groei niet mogelijk is op een eindige planeet. De politiek die zich buigt voor de wensen van de grote energie-industrie is reeds te lang aan de gang. De tijd dringt! Als we de fossiele brandstoffen niet in de grond laten, stevenen we af op een klimaatcatastrofe! Onze acties zijn ongehoorzaam – maar ze zijn ook rechtvaardig: het is tijd om onze lichamen in de schaal te werpen!

Waarom mobiliseren in Duitsland?
De klimaatcrisis die we vandaag moeten aanschouwen is globaal. Dus zelfs al is de extractie van kool geen courante praktijk meer in België, willen we de lokale strijd in buurlanden versterken door onze krachten te bundelen.

Wie zijn wij?
350Belgium is een vrijwilligersorganisatie. Vredesactie, JOC en ADES-if organiseren de actie-trainingen. Stuur ons een mail voor meer info: [email protected].