CLOVELLY LANERN WALK, 350.org

350 és el límit màxim de seguretat de concentració de diòxid de carboni a l’atmosfera mesurat en parts per milió. Per damunt d’aquest límit el planeta entra en una crisi climàtica. El nostre objectiu és reduir les perilloses emissions de carboni construint des de sota un moviment ciutadà participatiu, allunyant-nos dels combustibles fòssils i de les pràctiques nocives dels usos del sòl, impulsant la dinamització d’una economia basada en energies netes, transformant el nostre món en un lloc habitable, alegre i just.

Busquem incorporar els següents principis en el nostre treball:

 • Som un moviment global de ciutadans que treballem per solucionar la crisi climàtica. Som ciutadans globals que ens organitzem per transformar les nostres comunitats locals. Treballem de manera solidària més enllà d’idiomes i continents, formant una potent xarxa mundial unida per la nostra condició d’éssers humans i pel nostre compromís per solucionar la crisi climàtica.
 • Lluitem per construir un moviment que sigui inclusiu i empoderador. Del local al global, estem oberts i som receptius a les noves idees i iniciatives, i volem donar suport i enfortir els líders que les emprenen. Dels grups de fe als líders empresarials, escoles i demés, treballem amb una gran diversitat de grups i individus perquè necessitem urgentment les idees i el compromís de tots per crear el canvi que necessitem.
 • Estem compromesos amb l’acció de veritat, no només amb la paraula. Treballem de forma ràpida i eficient, i compartim el treball amb altres; no hi ha lloc per l’ego dins l’organització, així que diem “Sí” tant com ens és possible. Ens esforcem per mantenir-nos flexibles, àgils, i fer molt amb pocs recursos, de manera que podem centrar-nos en actuar per servir les nostres comunitats.
 • Pensem i actuem a escala amb el problema. Pensar en gran i ser ambiciosos en les nostres campanyes a tots els nivells no només és el que es necessita per fer front al canvi climàtic, sinó que també és el més eficaç per inspirar a la gent a unir-se a nosaltres i així guanyar força.
 • La creativitat és la pedra angular del nostre treball. A través de símbols, art i accions creatives ajudem a les nostres comunitats , als mitjans i als líders a visualitzar tant els problemes com les solucions al canvi climàtic. Les formes creatives de comunicació sovint parlen més directament als nostres cors i proporcionen un bonic record d’allò que ens esforcem per protegir.
 • Com organitzadors, connectem amb el cor i l’ànima tant com amb el cervell. La crisi del clima és una qüestió ètica; actuar de manera significativa dóna pes moral a la nostra feina i aprofundeix el nostre compromís amb la causa, així com amb nosaltres mateixos. Mitjançant aquesta connexió podem enfrontar-nos als canvis dràstics del nostre planeta d’una manera més efectiva, alhora que podem imaginar-nos el món que volem construir.
 • Un moviment que no sigui divertit no val la pena. Ballem, cantem, mengem, juguem i fem broma junts; perquè fer-ho eleva el nostre esperit, ens dóna esperança i ens manté motivats pels molts reptes (i victòries) que ens esperen en el camí cap un futur sostenible i d’energies netes.
 • Utilitzem la tecnologia amb creativitat per donar suport a l’organització d’accions en el món real. Sabem que la tecnologia no substitueix les relacions veritables o les tècniques d’organització provades, sinó que és una ajuda per catalitzar el moviment amb emocionants i noves maneres, sempre que l’apliquem amb creativitat i amb un “toc humà”. La tecnologia permet que considerem, entenguem i actuem solidàriament amb els nostres germans i germanes que s’enfronten al canvi climàtic arreu del món; som una comunitat connectada per la tecnologia.
 • No som experts, però sabem prou sobre la crisi climàtica per poder parlar sobre la realitat. Estem al dia sobre la ciència i la política com millor podem, però també sabem que no necessitem conèixer cada petit detall de la informació per defensar el nostre futur. Reconeixem que divulgar la veritat sobre ciència i injustícia és la nostra responsabilitat i la nostra estratègia més eficaç.
 • Encara que la ciència és vital, són les històries les que fan el nostre moviment poderós, i humà. Tenim les nostres històries úniques i ens comuniquem amb històries per guanyar cobertura dels mitjans de comunicació , multiplicar el nostre moviment i reafirmar la nostra humanitat conjunta. Ja sigui un únic però valent manifestant a Irak o una comunitat que s’uneix per enviar bicis a la minúscula illa de Nauru, les histories compartides inspiren el nostre moviment.
 • Utilitzem mitjans no-violents per aconseguir el canvi. Estem compromesos amb la no-violència, inspirats per l’esperit de Gandhi , de Martin Luther King Jr. i d’altres manifestant pacífics anteriors a nosaltres . Subscrivim el què diuen les nostres amigues de Peacefull Uprising (Revoltes Pacífiques): “Reconeixem un moviment no-violent com a mitjà més eficaç per crear un món just i sa”.


Break Free From Fossils Fuels

MIDCAT – Destrucció sense raó

Así somos…

Contáctanos

¿Quieres participar en nuestras actividades, estar al tanto de nuestras novedades, colaborar con nosotros, hacernos una propuesta...?

Únete a 350.org

Si quieres unirte al grupo internacional, completa este formulario:

CO2 ahora

Atmospheric CO2 data

Emisiones por país de 2010 al 2050

projections of emissions