Yvelisse Ramírez Yvelisse Ramírez, 12 mayo, 2016

[CAT]

Carbó, petroli, gas: van ser la base de la nostra societat i van canviar-nos la forma de viure.
Gràcies a les energies fòssils que avui acomiadem, hem estat capaços d’aconseguir coses en les quals, fa tan sols unes dècades, no podíem ni somniar: construir les ciutats on vivim, traslladar-nos lliurement, comunicar tot el món, creure’ns els amos del planeta. Gràcies a les energies brutes, avui podem arribar, fins i tot, a l’espai.

Al llarg de la seva vida, tant el carbó com el gas i el petroli han brindat molta joia a la humanitat i, també, a la nostra butxaca. Ens han alimentat l’avarícia i han entrat en tots els espais de la nostra existència. Finalment, però, ha arribat el moment de deixar-les marxar.

En plorem la pèrdua, tot agraint-los els bons moments viscuts i perdonant-los els errors terribles que han comès. Els diem adéu amb llàgrimes als ulls i per la terrible petjada que deixen a la natura, al planeta, la nostra única casa.

Les perdonem amb aquest comiat i esperem que la Terra també ho sàpiga fer. Ens n’acomiadem afligits però, alhora, les deixem marxar amb el cor ple de joia perquè sabem que retornen a la terra, que és on pertanyen. Els diem adéu i fins mai més amb la certesa que passen a una vida millor mentre una nova generació d’energies renovables creix forta, neta, amb l’aprenentatge dels errors comesos, per ajudar-nos a construir un món millor i reparar els mals que l’ús inconscient de les energies brutes ha deixat al seu pas.

Els diem adéu i ens sap molt de greu no haver-ho fet abans.

Moltes gràcies a totes les persones que ens acompanyeu en aquest sepeli durant el qual enterrem el passat que ha posat en perill la vida tal i com la coneixem. Gràcies als que aposteu per un futur verd. Gràcies als que aposteu per la vida, que continua.
Per aconseguir aquesta transició necessària és vital que la ciutadania organitzada hi participi. Els compromisos individuals sumen i els col.lectius, multipliquen.

Gas, adéu per sempre més.
Fins mai més, fracking.
Petroli, mai més.

[CAST]

Carbón, petróleo, gas: fueron la base de nuestra sociedad y cambiaron nuestra forma de vida.

Gracias a las energías fósiles que hoy despedimos, hemos sido capaces de lograr cosas con las que hace tan sólo unas décadas no hubiéramos podido más que soñar: construir las ciudades en las que vivimos, desplazarnos a nuestro antojo, comunicar al mundo entero, creernos dueños del planeta. A las energías sucias hoy podemos incluso llegar al espacio.

A lo largo de sus vidas, el carbón, el gas y el petróleo trajeron muchas alegrías a la humanidad y, claro está, también a nuestros bolsillos. Alimentaron nuestras avaricias y penetraron en cada espacio de nuestras existencias.
Pero al fin, ha llegado la hora de dejarlos partir.

Lloramos su pérdida, agradeciendo todos los buenos momentos vividos y perdonando al mismo tiempo sus terribles errores. Las despedimos con los ojos llenos de lágrimas por el adiós y por la terrible huella que han dejado en la naturaleza, en el planeta, en nuestra única casa.

Nosotros perdonamos a las energías fósiles con este adiós, esperamos que la Tierra también sepa perdonarlas.
Nos despedimos afligidos, pero al mismo tiempo les permitimos partir con el corazón lleno de regocijo porque sabemos que vuelven a la Tierra, a donde pertenecen. Decimos adiós y hasta nunca, con la certeza de que pasan a una mejor vida, mientras una nueva generación de energías renovables crece fuerte, limpia, con el aprendizaje de los errores cometidos, para ayudarnos a construir un mejor mañana y reparar los daños que el uso inconsciente de las energías sucias ha dejado a su paso.

Nos despedimos de las energías fósiles lamentando que no las hayamos dejado marchar antes.

Muchas gracias a todos los que nos acompañais en este acto de sepelio en el que enterramos al pasado que ha puesto en peligro la vida tal como la conocemos. Gracias a los que apostáis por un futuro verde. Gracias a los que apostáis por la vida, que continúa.

Para lograr la necesaria transición es vital la participación ciudadana organizada. Nuestros compromisos individuales suman, nuestros compromisos colectivos multiplican.

Gas, Adiós para siempre.
Hasta nunca, fracking.
Petróleo, Nunca mais.

Break Free From Fossils Fuels

MIDCAT – Destrucció sense raó

Así somos…

Contáctanos

¿Quieres participar en nuestras actividades, estar al tanto de nuestras novedades, colaborar con nosotros, hacernos una propuesta...?

Únete a 350.org

Si quieres unirte al grupo internacional, completa este formulario:

CO2 ahora

Atmospheric CO2 data

Emisiones por país de 2010 al 2050

projections of emissions